Thursday, October 30, 2008

doa SELAMAT sebelum EXam~~lalalala


Memandangkan tinggal sehari je lagi habis la syawal.. aku niat buat~benda-benda baik hari ni (haha). Rasa macam ketagih plak nak memblog ni~~ pe ke hey nyer ni----> ader setan ke hape.. Ape2 jela, Petang td pas je menyemak kat Warta bangi tuh dah beli ape yg patot, aku n oyen balik la... semua nak masak-memasak. Memandangkan ketika itu dah 7.30p.m, maghrib pun dah nak hujung...maka berlari la g solat~~. Pas je solat, terus la kemas2, mandi2 dan aku nak bace yasin sikit--->hati gelap(nak exam ni)... aku buat sorang2 je, sebab geng yang lain semua dok kolej lain~~~


~~tenang je hatiku~~


~~kain pelikat matching ngan sejadah~~


~~ni pas baca taw--cantik tak??~~

Biasanya, kalau doa selamat ka, tahlil ka, mesti ade jamuan kan... Aku pun ade gak..ni dia


~~nasi bungkus ja~~

***********************************************************
hehe, nak cerita sikit tentang bilik aku~~ semenjak pindah kolej ni, ramai yang tak datang~~ aku pon malas jeguk diorang kat Ungku Omar yang tak indah tuh---- Amin still ok la.



~~ni katil aku~~
besh sikit la dari Kolej Zaba nyerr


~~ni area buku-buku aku~~


~~Area baca and main laptop~~


~~semak serabai~~
semua masalah aku tinggalkan kat board ni
Baru relax sikit kan
Nama board ni
(hot Board)


~~ni plak almari dari pandangan luaran~~


~~grooming-grooming~~


~~anatara notes tampalan~~


~~memori klinik Veterinar~~

seterusnya adalah bahagian dapur mini aku. aku ni duk bilik single...so, boleh la sedia kan tempat sebegini... kalau duk bilik double tu, ada je yang tak puas hati~~


~~pisang baru dibeli~~
nak makan dengan oat
~~my favourite--caffeine--~~


~~antara stok simpanan sebelum perang~~

hmm, dah tak taw nak tulis ape..... dengar cerita kul 3 pagi sampai kul 6 pagi nnt akan berlaku gangguan wireless jaring... so sabar la yerr pada penggunanya... ni untuk kebaikan kita bersama gak.. Next sem jangan lupa nak langgan wireless jaring yer...
Pas subuh esok, kita kerjakan lagi internet ni~~ untuk itu, wasalam...

bULBul
















bULBul rindu la~~~

hmm~ hari ni memang penat--> nak2 lagi buat ape yang sunat hari khamis ni kan (xsedar balik lewat pagi semalam). Main fokus hari ni nak hantar assigment Prof Mohd, dan dah rindu sangat kat Prof Idris (penyelia aku yang disegani). Rentetan peristiwa bermula~~

Pertamanya nak buat print out kerja-kerja dalam minitab ni-. Pening kepala jugak~~ tengokla tu~~ semua nombor jer----------------------> (dah namanya subjek analisis statistik biologi).


~~kalaula ni data tentang kekayaan aku~~

tak cukup command-command yang kurang difahami~~ terpaksa lak tengok graf yang melambak---- (walaupun kerja ni bukan aku yang buat~~terpaksa)


~~data close up~~


~~antara pop out yang terkeluar~~

selesai semuanya. kene la mula print. Mula-mula pakai ink lama lu, malas nak pakai ink baru beli semalam.


~~printer yang aku sayangi~~


~~suasana meriah ceria meja aku~~

selesai je print assigment 3, tgh print assigment 7~~ ink black pulak habis~~hmm---dah ada backup kan~~~


~~inilah inknya~~

jadi technician printer jap

~~merah tanda berhenti~~


~~inilah keadaan dalam printer epson~~


~~yang ini akan dicampakkan~~

selesai semuanya~~ tapi jam menunjukkan pukul 12 lebih.. Prof mesti takde(hehe). Aku pun rehat la jap (semalam tido kul 4 pagi). Sedar-sedar kawan aku emot memekak melalui bunyi sms aku la~~ dah kul 3.30. Ape lagi, aku solat dulu, tunggu solat asar (4.12p.m) then siap2 terus pergi fakulti.
Amat menduka citakan~~ Prof yang aku nak jumpa semua takda.. Assigment Prof Mohd aku masukkan melalui bawah pintu. Tp Prof Idris~~ maybe tak balik dr London lagi kot.. Sir, I really need to discuss about my laboratory work. Waaa... bila ag nak jumpa dier~~ isnin dah exam.
Notis board depan biliknya pon masih macam dua minggu lepas~~(mean tak berusik la)


~~bersepah~~


~~aku tunggu jap kat foyer, ~~
sebab foyer ni tempat lucky aku jumpa org yang susah nak jumpa

Finally, i go back to my room~~ sedey.

~~sobs2~~

hmm, aku nak cari barang nak makan ni~~ kul 7 makin hampir. daaaaa
bULBul









Biar aku MENIPU diri~~

TAKDIR CINTA

ku tutup mataku
dari semua pandanganku
bila melihat matamu
ku yakin ada cinta
ketulusan hati yang mengalir lembut

penguasa alam tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku

reff:
andaikan ku bisa lebih adil
pada cinta kau dan dia
aku bukan nabi yang bisa sempurna
ku tak luput dari dosa

biarlah ku hidup seperti ini
takdir cinta harus begini
ada kau dan dia bukan ku yang mau
oh Tuhan tuntunlah hatiku

penguasa alam tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku

repeat reff

Aku suka sangat lagu Rossa ini~~ kene dgn something~~ biar aku menipu diri--agar aku tak ingkar padamu Allah~~

~~bULBul~~


~~bULBul~~ nocturnal activities

~~ study week~~ such a hectic week~~ books~~revision~~tido~~ hmm, anyway-- gud luck to all my dear frens~~ dekan sem ni weyh~~~~





~~Perpustakaan Tun Seri Lanang~~

i'm studied biological statistical analysis~~ oyen diving into her marketing bible~~



~~kertas berserakan~~

we wish all ours friends Good Luck~~~



~~Gud Luck~~

1 a.m- 30/10/08~~ malam masih muda---


~~all gone~~

me and oyen felt so hungry~~ goin to mapley~~


~~cantik pulak~~

malangnya~~ mapley full~~ instead of mapley- we go to McD


bULBul order ni----->
~~grilled chicken foldover~~

oyen order this----->

~~big mac~~

mestila~~ mane leh takder french fries-sos-coke diet-

~~french fries~~


~~coke Light~~


~~sos Cili~~

around 2.30a.m~~ we going back~~ lupa plak~~mama pon ikut serta...

akhir kata~~
bULBul


Wednesday, October 29, 2008

Inilah masanya ------------->

Assalamualaikum..
Ini la entry pertama aku dalam kancah blog ni~~ Insya ALLAH, aku akan rajin-rajin kemas kinikan blog ni dan uploadkan entry-entry menarik berkenaan hidupku.



~~Bukti aku tak tipoo~~

Inilah masanya~~ tepat jam 9.42PM~~ hari rabu bersamaan 29 syawal 1429H~~ aku akan mula menulis blog. Hari ini jugalah aku nekad untuk berubah dari segala masalah hidup ku~~thanx oyen~~ u are my besh buddy. Hari inilah juga, aku giat nak study sempena exam final. Cuak pulak~~teringat pulak kenakalan semester ini~~haha.

Hari ni macam biasa lah~~aku dok mengeluh bilalah nak turun harga minyak ni~~ Aku idamkan sangat harga RM1.60 tu~~ Memang la senang kata---> kalau dah tak ada duit, jgn bawak kereta. tp kena paham gak~~ Ni kelebihan dan kemudahan aku~~ waaaa.. Yang paling tak puas hati tuh~~ bila harga minyak naik, semua barang naik harga.. Ink printer pon naik seringgit~~ wassup Pak Menteri?? takder mekanisme ka nak kawal??


~~Ink yang dibeli~~

Hmm~~ aku pun tak paham. Cuma aku rasa bebankan mama dan ayah la~~ ma, memang perlu sangat nak beli barang~~ bukan ink je aku beli~~ satu rim Double A paper aku beli gak.. Dulu harga kertas ni baru RM9 kat UKM. Now dah naik jadi RM11.50. Penjelasan jurujual tu, minyak dah naik dik~~ aku REDHA~~~


~~double A dan buku nak baca (berlambak)~~~

ape-ape pon~ aku akan exam start 3hb ni~~ doakan aku...


~~jadual masuk exam~~

akhir kata~~
~~bULBul~~