Tuesday, November 4, 2008

hang out @ bangi kopitiam


~~kondensasi~~

haha, biar lah pagi ni aku upload semua n3 terkini....

selepas solat maghrib~~ perut pon kembali lapar (b4 dats lunch ngan kak yah).. tunggu solat isya lu~~ then gerak. Cadangan awal hendak pergi ke BBB Tom Yam~~ namun, Alhamdulillah---rezeki restoren ni murah sangat--penuh sangat. Makan malam ni di sertai zur, fir dan mama rij. Tiba-tiba datang pulak idea ker bangi kopitiam. Aku memang dah lama usha kopitiam neh. Sejak dari time nak tukar minyak hitam kereta lagi. Dari pandangan kasar.. kopitiam ni agak best dan sejuk mata, perut, dan lain-lain lagi.

Sesampai di sana, aku melihat banyak kereta yang menyinggah. Agak mengecewakan apabila bahagian dalam kopitiam neh kebanyakkannya hanya mampu menempatkan dua org pelanggan. Bagi ku, kawasan terbuka bukan tidak selesa, namun, agak alah kepada bau rokok neh.. Akhirnya kami memilih duduk berhampiran replika beca.

Kekecewaan tidak berakhir di situ, layanan yang diberikan agak kurang berkualiti. Meja dikemas selepas 5 minit dan pelayan hanya mengambil pesanan selepas minit ke- 8 tanpa meja di lap terlebih dahulu. Aku dan sifat V.I*******.P aku, dengan senang hati meletakkan menu ke atas meja yang basah. Selepas itu, baru lah terhegeh-hegeh nak lap meja. (bukan nak kurang ajar--tp tlglah hargai customer)---hal yang sama berlaku kat restoren rasamas Warta bangi--- tggu n3 nya.

Menu makanan dalam class yang agak biasa-biasa sahaja.



~~mihun goreng tomyam~~
--dari segi rasa--memang terasa tomyamnya. Namun mihun ini kosong sahaja--
---tak mau komen makanan---
--bukan sifat ku--


~~minuman ku~~
--mocha coffee ice blended--
--nice tapi tak leh lawan old town n starbuck nyer--


~~nasi lemak rendang fir~~


~~mihun tomyam mama rij~~


~~kopi pekat~~


~~penutup mulut~~
--walaupun diharapkan roti bakar neh mampu menutup mulut kami--
-hal itu tak berlaku-
-rasa biasa sangat--
--mahal ya amat--

Keseluruhannya, masih banyak yang perlu diperbaiki.. dan bagi yang cerewet mengenai layanan, hopefully bersedia bersabar apabila mencuba kopitiam ini.. kerana layanan pelayannya amat menduga ketahanan kesabaran anda..
---2.5 xing-xing(star)/5







2 comments:

nolly said...

weih...band kopitiam bangi neh! mmg x best langsung! mknn biasa2 jer...x de sedap tera mana pon.. pastu harga mahal lak tuh!
baik la g starbuck or secret recipe or coffee bean...even harga mahal pon puas hati sbb sedap.

alhaqimi said...

~~ sokong ya amat~~~