Friday, November 7, 2008

~~redha dan tawakal je la.

Assalamualaikum semua.
Seperti yang diketahui semua, hari ni aku dah pon ambil MLE. Perasan tertekan dah kurang dan aku lebih relax sekarang (dalam perancangan nak g tgok James Bond kat Alamanda). Aku taw, banyak kekurangan yang berlaku walaupun aku dah bersedia agak lama dahulu untuk MLE neh. Sedih, terkilan dan ape2 yg berkaitan dengannya kerana aku mahukan yang terbaik dalam hidupku.
Balik je bilik, perasaan sentimetal pulak datang. Syahdu dan teringat la kisah2 lara duka nestapa jiwa gelora (langsung tak makan). Tetiba je, lagu Mariah Carey Hero masuk dalam giliran kat WMP. Aku neh jenis perhatikan lirik bila dengar lagu2 neh. Ntah ngape, semangat bukan kepalang. Menitis air mata (malu sudey) dengar bait2 lagu neh. Positif tu yang penting. Hidup neh masih panjang. Kalau diri sendiri sudah rasa keciwa kat diri sendiri, jadinya diri sendiri yang akan rugi..lalalalala... Aku BANGGA dengan DIRIKU. Dalam masa ramai student lain mengelak mempelajari something yang susah-- aku mengambil cabaran ini. Dalam masa ramai student lain ghairah mengintai peluang bekerja dan mengambil master. Aku ghairah untuk menyambung cita-citaku menjadi ahli perubatan. Aku adalah HERO dalam hidupku!!!!!
Ok la... nak bersiap. Pas isya kang baru nak g Alamanda. Layan lagu kak Mariah kampung pisang neh ya..



Hmm
Theres a hero
If you look inside your heart
You dont have to be afraid
Of what you are
Theres an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
Will melt away

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive
So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And youll finally see the truth
That a hero lies in you

Its a long road
When you face the world alone
No one reaches out a hand
For you to hold
You can find love
If you search within yourself
And the emptiness you felt
Will disappear

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive
So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And youll finally see the truth
That a hero lies in you

Oh oooh
Lord knows
Dreams are hard to follow
But dont let anyone
Tear them away, hey yeah
Hold on
There will be tomorrow
In time
Youll find the way

And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive
So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And youll finally see the truth
That a hero lies in you

That a hero lies in you
Mhhh
That a hero lies in
You

3 comments:

saya.LANN.so.wat said...

bro. good luck yah! O:)

Ad Rifza said...

Menimba ilmu menjadi ahli perubatan?....Insyallah semoga berjaya jadi hero untuk diri sendiri..

alhaqimi said...

~~~huhu... tq.. aku akan dapatkan jugak dua2 degree neh.. B.Sc dah makin hampir. MBBS pulak dah nak kunjung tiba..