Tuesday, December 30, 2008

hari baru

salam

tak sampai sejam je lagi~ kehidupan sebagai pencuti terlampau akan ditamatkan secara rasmi. bangun dari tidur hari neh, terus saja ku membasuh baju dan mandi lorr...

Sesudah berpakaian- teringat zinger burger yang dihadiahi oyen kat aku semalam... aku jadikan breakfast hari neh... thanx oyen!!

Semester ini, ku harapkan yang terakhir bagi diriku!.. selepas itu aku mau pergi jauh... jauh... jauh dalam semua benda... 12 unit saje semester neh... InsyaAllah aku boleh lakukan!!

Pukul 10 nanti aku akan hadiri kelas sujek pilihan bebas ku.. Prinsip pemasaran tajuknya.. sebenarnya hati mau lagi ambil bahasa mandarin 2.. tp melihatkan prestasinya semester lepas.. nampak gayanya...tak mungkin... tp aku akan berusaha mempelajarinya sendiri!!

Wujud 4 subjek je semester neh...dan kelas ku hanya pada hari isnin hingga khamis... Kiranya jumaat tiada kelas la... Namun yang memeningkan kepala.... experiment tesis aku tak buat ag!!! down!

Subjek yang diambil semester neh: Pemuliharaan dan Pengurusan Sumber Genetik, Kelakuan Haiwan (etiologi), Latihan Ilmiah II, dan Prinsip Pemasaran.

aku harapkan yang terbaik semester neh...kerana----> next destination will be......UniKL-RCMP

Monday, December 29, 2008

tag nasi sup cendawan

salam
Hari ni buhsan gak~ bangun pun lewat~bangun je, bukak laptop,berangan jap,luncat2 sane sini,mandi,kemas bilik,rendam baju, mop lantai, ngeee--lapa--makan nasi sup cendawan~~ akhir aku di tag!! ces, dtgnya dr KITA aka Rijal aka Tutttt. Layan je la

7 ciri pasangan Idaman Anda : (pasangan hidup ka??, xclear soalan)

  1. setia kat aku
  2. My mum suuh crik anak yatim piatu---
  3. PANDAI MASAK n buat kerja rumah (wajib jalani temuduga kat umah aku!!)
  4. Sayang keluarga aku!!
  5. Bijak
  6. rela maafkan kesilapan lalu aku!
  7. Fizikal: tinggi, body mass index: 23-24, pompuan kalau yg nak nikah:P


7 jenis pasangan Yang Tak Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup :

  1. Penipu
  2. Tak setia, tak jujur, tak amanah
  3. pemalas
  4. tak tawu masak dan serabai
  5. tak hormat parent aku
  6. suka merajuk bagai~~ (merajuk aku tak pujuk: padan muka!!)
  7. tak mau ikot kata!! (kalau bini aku la~~ terus aku berkata: dah2 g kemas baju, nak hantar balik kg)

7 Perasaan Anda Sekiranya Keluar Dengan Orang Yang Minati :

  1. bahagia
  2. seram sejuk
  3. nak beli mcm2 kat dier (mcm duet banyak)
  4. bilangan personaliti aku berkurang~~ jadi diri yang sebenar!!
  5. Jadi berani
  6. Ringan je nak berjalan-jalan
  7. senyum sentiasa

7 Tempat Istimewa Yang Ingin Dilawati Bersama Pasangan Anda :

  1. Rumah aku kat senawang
  2. Ipoh (makan2 bagai)
  3. Cuti2 Malaysia~~ zoom!!
  4. aku tingin nak p gold coast
  5. Buat umrah sama2...soon haji mmm
  6. Dapur umah aku...ngeh2
  7. maner2 yang dia nak p la.... kalau budget lbey!!

7 Barangan/Sesuatu Istimewa Yang Akan Anda Hadiahkan Kepada Si Dia :

  1. Kasih sayang
  2. minyak wangi
  3. rantai/cincin (pilih satu jah)
  4. kalau prestasi cemerlang: nak bagi rumah
  5. hmm: tak tawu sudah: nak mintak la
  6. brg yang dier nak
  7. ~~~ngeee:

7 Tajuk Lagu Yang Akan Anda Nyanyikan Untuk Pasangan Anda :

  1. izinkan ku pergi~kaer
  2. i belong to me~jessica
  3. tangga-tangga ke pintu bahagia~alleycats
  4. laguku untuk mu~hasnol
  5. bila aku sudah tiada~
  6. Hanya sandiwara~riz
  7. mimpi yang tak sudah~
-lagu-lagu sedih nie dinyanyikan supaya dirinya insaf dan sentias hargai aku--

7 Rakan Yang Anda Tag Dan Mahu Mereka Buat 7 PERIHAL Ini :

-KITA BAGI ORG YANG BARU AKU FOLLOW-

  1. AD RIFZA
  2. I-CHIMERA
  3. AIE
  4. red
  5. KUCHALANA
  6. NAWAL
  7. SAPE2 YANG NAK BUAT LO

Saturday, December 27, 2008

Ku Bahagia Pabila kau Tiba

salam -- layan lagu neh yerk~~
still x bpe sihat~~

Azharina: Rawan bukan cartilage k!!


Biar berjauhan namamu daku sebutkan
Cukup untuk mengisi
Sepi tika pilu menanti
Bukan bintang atau suria bisa menyinar ceria
Namun kau cahaya menerangi jiwa lara
Berperang dengan curiga di firasatku
Andai kau kembali merawat hati rindu

Ku bahagia pabila kau tiba
Kau lenyapkan rawan
Tak usah dikau pergi
Tak ingin lagi
Meruntun hiba dengan sesalan
Kini kuakui
Segala kemaafan kupohon kepadamu
Agar kau mengerti
Hanya cintamu yang terbaik untukku

Biar berjauhan namamu daku sebutkan
Cukup untuk mengisi
Sepi tika pilu menanti
Berperang dengan curiga di firasatku
Andai kau kembali merawat hati rindu

Ku bahagia pabila kau tiba
Kau lenyapkan rawan
Tak usah dikau pergi
Tak ingin lagi
Meruntun hiba dengan sesalan
Kini kuakui
Segala kemaafan kupohon kepadamu
Agar kau mengerti
Hanya cintamu yang terbaik untukku
Kau untukku


Friday, December 26, 2008

rahmat seorang teman

Align Centersalam.
Hari ni dah hari jumaat. Bangun saja dari tido dah mula rasa berat kepala (pening n bengang je). Gigihkan jua membasuh baju di kala budak2 blok masih lagi tido. dari semalam aku kerap bersin. mungkin akibat mengemas bilik. namun pagi ini, menjadi-jadi bersinnya. Ubat anti histamin telah di telan. semakin lama badan pon jadi lesu. DEMAM. terpaksa la ke masjid bersama lipatan tisu untuk mengelap

pulang dari masjid, terus makan tengah hari di azura bangi. Lauk telah pon habis diwaktu ini. Makanlah lauk tempe goreng bersama sayuran kubis. Harga pon murah (rm2.40 je)

petang nya pulang. sah demam. telan panadol actifast dua bijik. kaki sejuk, tapi kepala rasa panas. huh!! apakahh!!. akhirnya terlelap dalam pukul 5 lebih membawa ke pukul 6. sedar2, selsema pon dah kurang. namun tak lama, selsema balik..heh.

setelah mandi, tgok cerita sin chan kat internet. Ceritanya pasal makan ketam. dr situ timbul keinginan makan KFC?? tak berkenaan betul...pelik2.
Tanpa diduga dah terberitahu pada seseorang teman.

Terkejutnya aku apabila bungkusan ini dihantar.

--KFC, kata mereka sedap hingga menjilat jari--

disertakan pulak air badak cap kaki tiga untuk meyejukkan badan.

--air ni memang familiar ngan kuarga aku, demam je mesti carik--


alhamdulillah- walaupun tengah makan banana cornflakes ketika itu. terima jah ngan hati terbuka. thanx a lot kepada pemberi. jasa mu ku kenang hingga akhir hayatku nanti.



--snack plate yang dah lama aku tak makan--

jap ag aku nak jamah. senangnya hati. moga segala urusan mu teman sentiasa berjalan lancar. aku sentiasa berada disisi mu memberi sokongan.

sebelum makan kfc, telan ag dua biji actifast.


--panadol actifast--

thanx again si pemberi..huhu

k, jumpa lagi nanti. yang lain nak kfc.. p beli taw... nyam2

Thursday, December 25, 2008

tewas pada shyfull--- aku jawab tag gak akhirnya

tag neh dtgnya dr en shyfull-zal (zal penuh malu) haha... first tyme menjawab di waktu malam... hanya cahaya laptop ngan lampu tdo menerangi~~ ttbe romentik ~~pale dah biol

1.what is your enthnicity?
- melayu hibrid

2.what are your interests outside of fashion?
- memasak pelbagai masakan... kalau tak sedap paksa anak buah makan...ngeh2

3.favorite musicians/bands:
-nope....tp ske dengar musik gamelan~~leh ka??

4.favorite movies:
-filem aksi..ngeh2... filem komedi.... filem seram... terbaru tgok los n faun, rugi tak tgok---lawak pecah peyut..

5.what do you plan to study? what do you plan to do for a career?
-nak buat double degree in medicine.... Kolej Perubatan Diraja Perak-UniKL

6.how often do you shop?
-tiap2 ari2 kalau leh... nak2 sugardaddy n sugarmummy support... lagi la

7.do you have a job/work?
-keje buat pahala n dosa... hidupku penuh dosa... tak gtew harry?

8.how do you afford your clothes?
- ikot perangai ayah.. ditambah asuhan mama..... pcaya kualiti dtgnya dr brg yang berjenama... kdg2 btoi gak tawu!!

9.how do people react to how you dress?
-do i care? org pon tak heran~~ selagi tak berblause g kuliyah...
ok je kot pakaian aku skrg

10.what are your summer plans?
-tak paham soalan...

-----------------------------------------------------------------

1. THREE NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE?
- ikree..oyen.. takda dah---

2. YOUR MAIN RINGTONE?
-laser beam---beam--beam--beam...!! died3

3. WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT?
-kira waktu neh dah hari baru.... kul 12 td aku drive ke ukm pas merayap

4. WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH? WHERE?
-ikree...selayang..klcc...cheras

5. THE COLOR OF THE SHIRT YOU'RE WEARING NOW?
-hijaw

6. THE LAST THING U DID?
- msg seseorg

7. 3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE ITEMS?
-my K810i, my wallet, my manja

8. THE COLOR OF YOUR BEDROOM?
-bilik kat ukm~~cokelat air dilute gler cos budget cost kot ukm neh...

9. HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW?
-rm 200--- elaun PaMa

11. YOUR FAVORITE CITY?
- senapoh (senawang+ipoh)

12. WHAT WILL U DO NEXT WEEKEND?
-balik senawang kot

13. WHEN WAS THE LAST TIME U SAW UR MOM?
-last tuesday... siap cium2 pipi ag tawu...jgn jeles.. aku ade mama!

14. WHERE IS SHE NOW?
-umah la...pesara guru la katakan...menantikan ayah yg tggal 5 bulan nak pencen

15. WHEN WAS THE LAST TIME YOU TALKED TO YOUR PARENTS?
-24th disember 2008 6.16pm...

16. WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED U?
-hmmm...i.k.r.e.e

17. WHERE DID U HAVE UR DINNER LAST NIGHT?
-cheras

18. THE LAST SURPRISE YOU GOT?
-last tuesday evening

19. LAST THING U BORROWED FROM UR FRIENDS?
- aku pinjam kemarahan dr kawan2 aku kat uo 2...

21. WHO IS UR BF/GF OR HUSBAND/WIFE?-
-kapochi tol....


22. WHAT DO YOU FEEL NOW?
-sleepper...ops...sleepy

23. WANNA SHARE WITH WHO?
-my katil n bantal....

24. WHO KNOWS UR SECRET?
-adala....tp kalau pasal rahsia kek kesukaan aku---g tanya secret recipe

25. DO THEY KEEP UR SECRET?
-dah pecah dah.... so, glamer rasanya

27. ARE YOU ANGRY WITH SOMEONE?
-tak...sebab aku tak peduli

28. WHAT DO YOU ORDER AT MCD?
- selasa makan mcd nasib baik bukan makan kat a.n.w
..prosperity burger(single)--orange dream mcflurry.... baik jgn order...pahit
29. THE LAST TIME YOU FELT SO SAD?
- baru jap td... tp dah digembirakan semula...syg org tuh

30. NAME THREE PERSON THAT YOU LIKE TO TAG HERe
fqblogger+afirbilly+ashabulz

``` buat na... cek maleh sebenarnya...nytezzzzzzzz

Wednesday, December 24, 2008

permulaan yang baru~

salam.
dah mandi ke?

hmm, bangun dari tido-mandi-namun kepala still sakit. hati still tak keruan. Masih tak dapat call parent gtaw result. wisau gak diorg keciwa. hmm... ape pon hari ni nak p makmal. Order barg nak buat experiement. Lupa plak kan~~ dah hujung2 baru nak order brg. So, misi hari neh nak jumpa En Fauzi.

banyak benda yang aku nak:
aku nak killing bottle
aku mahu petri dish
kalo bley aku nak jaring halus (myb kene bli sndrik,huh)
nak blender leh?
*******************************
paling penting aku nak aku nye DBM
-kalau nak tawu DBm tu hape---
*crik je pasal Plutella xylostella, huhu...

Cerita pasal sawi kat umah kaca~~ hari neh nak tgok nasibnya.... rupanya kakak master pon balik bercuti~~arrrr....wateva...

So, pas buat neh aku nak buat ape ek???

hidupku penuh dengan dosa......

salam...
lama dah tak ltak n3.. cuti seminggu kat umah. hari ni dah 24 disember. hari penting dan mendebarkan.. syukur wireless kat amin dan ok. tp dgarnya nak ditutup pada 25hb sampai 29hb..
aku pon melihat la ape yg ada kat internet. semestinya blog ku dan friendster la. banyak komen yg aku dpat~~ paling menarik msg dr harry. katanya HIDUPKU PENUH DENGAN DOSA. hmm, thanx harry- ingat mengingati sesama manusia memang bagus. aku akui hidupku ada dosa nya!!

berbalik kepada cerita dosa... keputusan sem lepas dah kuar. dua perkara terlintas dalam kepala ku ketika melihat grednya.

pertamanya: inilah balasan kepada dosa-dosa ku yang dijelaskan melalui sesuatu yang penting dalam hidupku.

keduanya: semuanya ini satu dugaan!!!

sejarah 5 semester di ukm terpalit dengan result ala2 jenglot neh... watever tu mungkin, tp siap la sem depan aku ader strategi...

Pengajaran buatku:
  1. usaha lagi
  2. jangan banyak makan makanan mamak.
  3. bersedia kemungkinan temuduga kolej perubatan diraja perak alami masalah.
  4. bagi melatops untuk 12 unit terakhir. aku nak duet dr MB negeri sembilan!!!! nak3...
  5. aku nak tido dah... Aku dapat 1A 1B+ 2B 2C+ (waaaaaaaaaaaa)

Friday, December 12, 2008

inilah harinya..

salam jumat..

inilah harinya.. berat hati untuk berjauhan. Namun aku tiada pilihan. pagi ni pukul 10 aku akan berada di rumah tumbuhan sekali lagi. Sepatotnya sabtu juga aku harus kesana. rasanya tak mungkin nak stay kot. banyak faktor yang aku fikirkan. Sampling ke Cameron juga telah dapat confirmation yang aku boleh skip. Minggu depan aku nak berehat dirumah... basuh manjaku. masak makanan yang aku nak telan. jalan2 ngan family. baca buku? hmm akan difikirkan perkara tuh.. Mungkin selepas 22hb aku akan kembali untuk join kakak2 master tuh. hmm.. buat semua yang nak menggunakan jalan or lebuh raya, hati-hati yer.. kerana dirimu begitew berharga..huhu.

dah2... nak p mandi.
hmm.. besh gak p umah tumbuhan tak mandi... kang peluh gak kan...wakakakaka...
k la... nnt senang2 aku upload gambar.
petang neh aku akan balik ke senawangku.. nak dtg meh la..

Thursday, December 11, 2008

~~aku dan kesunyian

salam.
salam aidiladha untuk semua umat Islam.

dah lama tak upload n3. sewaktu tulis blog neh pon, keadaan diri agak terjejas akibat masalah jiwa kacau atau emosi tak stabil. jgn sesiapa cuba kata aku dtg bulan. takda musim berdarah pada jiwa ini. Memang tak fokus sgt- mungkin jiwa ini akan berjauhan untuk sementara. Aku relakan, namun agak tertekan. Mungkin cobaan ini agak keras bagiku. InsyaAllah, aku akan hadapi setabah mungkin dugaan ini.

Selasa lalu, aku pulang ke UKM. akibat cuti ramai yg pulang dan tak balik lagi. SUNYI. Program aku bermula 10hb iaitu keesokan harinya. Untuk pengetahuan semua, aku benci akan KESUNYIAN yang melampau. Harap-harap semua akan berjalan lancar. aku mencari pelbagai cara untuk hilangkan kesunyian ni.. Contoh.. kemas bilik, tgok movie ulang2 (cerita sepi dah kali ketiga tgok- tgh hafal skrip plak), aku bercdg nak p swiming plak ptg kang. Aku dah nekad tak join sampling dekat cameron highland. Aku nak habiskan masa untuk bercuti dirumah. Mungkin selepas 20hb aku kembali ke UKM.

teringat aku, kisah kebencian terhadap KESUNYIAN menyebabkan aku nekad berpindah tempat praktikal di kluang walaupun risiko terpaksa extend sem sgt tinggi jika aku buat benda tu. Sampai skrg aku tak suka kluang.. Terutama IOI Kluang.

Pesanan untuk aku (hehe)
1. tarik nafas
2. hembus nafas
3. ingat yang tersayang selalu
4. cool
5. enjoy kat buat keje.
6. pura-pura happy walaupun terpaksa.

aku dah penah buat semua petua neh: kesannya
1. masih hidup (gabungan petua 1,2)
2. perasaan sayang makin tebal (petua 3)
3. nafsu makan menurun (kurus sikit) (petua 4)
4. dapat fokus dalam terpaksa (petua 5)
5. petua 6: menyebabkan aku menjadi semakin senang menangis.. waaaaaaaa.. dush2..

k la. penat merepek dah. salam semua.

Tuesday, December 2, 2008

~~mimpi yang pasti sudah

2hb disember 2008
salam.
hari ni dah masuk hari kedua bulan disember. Hari neh juga hari selasa. Aku suka hari selasa. Mengapa?? Hanya kami yang tahu. Cukuplaa untuk cerita peribadi.
~~zur-fir-oyen pi meroyan kat mid vel. Aku maleh nak join.. wet takdak... nak g cameron ag...

1hb disember 2008
~~ semalam aku sampai ke UKM. Cadangnya nak prepare awal nak g tanam sawi kat rumah tumbuhan. Dimana silapnya, aku pun tak taw (silap aku kot) hal neh tak menjadi. 10 hb baru akan bercucuk tanam. 15 sampai 20hb aku akan ke Cameron Highlands buat sampling (haiyoo--giler sedih). Lepas tuh aku akan buat experiment untuk tesis aku. Now, aku just terfikir nak balik umah jela. haha.. but i really miss somebody at some place too!! wakaka.
~~semalam gak g bersuka ria di music box.. aku tak pandai nyanyi sgt. tp nak released tension kan...apelah salahnya.
~~KAB-UKM luar sem yang amat mengong. Kolej aku neh, sgt la extremely purba kala. kenapa la tak bukak untuk budak luar kolej untuk stay. Akibatnya, aku sengsara--merempat tidor kat bilik kengkawan kat KUO. Sedih ma, aku wisau la..akan nak tidor satu blok tu sorg2?? MOTIPPP!!!

30hb Disember 2008
~~tidow kat umah kakak kat rawang. Balik ke senawang pepagi.. mujur tak xcident. Berat badan aku naik 3kg lagi...extremely x bagus!!
~~xtvt kat umah: makan, tidow,sms,masak,cuci baju, jejalan ngan mama n manja.

29hb disember 2008
~~dari umah mak ngah: menuju ke rawang: terus ke klcc: tidow di rawang.
~~pepagi g minum kat kedai mee kari tersedap aku makan. kat stesen ketapi batu gajah lama... sedap woo~~ ada isi ketam!!

28hb disember 2008
~~
insyaAllah aku akan sambung 2nd degree aku kat UniKL- RPMC. Aku dah sgt2 nekad nak teruskan.
~~lain-lain hal-- urusan keluarga la.. aku? makan la? surga makanan giler perak neh.. aku baham sup fishball untuk brekpas.. tgh hari tohor peyut, malam aku balun mee goreng mamak(sedap seyh cucur udang dlm tuh).. cilok sup kamben mama.. popiah SS ali.. satay endut.. lai chee kang ah seng.... SEDAP!!!!!!!!! bgku ipoh=surga makananku!!

27hb disember 2008
~~bertolak dr senawang balik ke ipoh.
~~laju gilos ayah bawak (140-160kmj)..malam saper pedulikan.
~~makan2 kat RnR rawang... makan sup fish ball n roti danish...
~~hurmmm cukup la sampai sini lu...