Thursday, December 11, 2008

~~aku dan kesunyian

salam.
salam aidiladha untuk semua umat Islam.

dah lama tak upload n3. sewaktu tulis blog neh pon, keadaan diri agak terjejas akibat masalah jiwa kacau atau emosi tak stabil. jgn sesiapa cuba kata aku dtg bulan. takda musim berdarah pada jiwa ini. Memang tak fokus sgt- mungkin jiwa ini akan berjauhan untuk sementara. Aku relakan, namun agak tertekan. Mungkin cobaan ini agak keras bagiku. InsyaAllah, aku akan hadapi setabah mungkin dugaan ini.

Selasa lalu, aku pulang ke UKM. akibat cuti ramai yg pulang dan tak balik lagi. SUNYI. Program aku bermula 10hb iaitu keesokan harinya. Untuk pengetahuan semua, aku benci akan KESUNYIAN yang melampau. Harap-harap semua akan berjalan lancar. aku mencari pelbagai cara untuk hilangkan kesunyian ni.. Contoh.. kemas bilik, tgok movie ulang2 (cerita sepi dah kali ketiga tgok- tgh hafal skrip plak), aku bercdg nak p swiming plak ptg kang. Aku dah nekad tak join sampling dekat cameron highland. Aku nak habiskan masa untuk bercuti dirumah. Mungkin selepas 20hb aku kembali ke UKM.

teringat aku, kisah kebencian terhadap KESUNYIAN menyebabkan aku nekad berpindah tempat praktikal di kluang walaupun risiko terpaksa extend sem sgt tinggi jika aku buat benda tu. Sampai skrg aku tak suka kluang.. Terutama IOI Kluang.

Pesanan untuk aku (hehe)
1. tarik nafas
2. hembus nafas
3. ingat yang tersayang selalu
4. cool
5. enjoy kat buat keje.
6. pura-pura happy walaupun terpaksa.

aku dah penah buat semua petua neh: kesannya
1. masih hidup (gabungan petua 1,2)
2. perasaan sayang makin tebal (petua 3)
3. nafsu makan menurun (kurus sikit) (petua 4)
4. dapat fokus dalam terpaksa (petua 5)
5. petua 6: menyebabkan aku menjadi semakin senang menangis.. waaaaaaaa.. dush2..

k la. penat merepek dah. salam semua.

2 comments:

aShaBuLz said...

hoho..jiwa kaco? kalo tak dtg bulan..mungkin datang matahari? ngeh3...action beam!!

alhaqimi said...

cesh... suuh kumpulan binososori pukul kang baru tawu