Friday, January 16, 2009

kisah kiko

salam,

Hari rabu yang lepas. Punya la gopah-gapah, terjaga kul 6.00pg mencapai hp then try call somebody!! alahai...cdt dah expired.. #$%@ tolla celcom neh... gigih loncat dari katil, capai short, raba my manja starter,jacket.. lariksss... suddenly..dash..doom...dam@#&*^... my kiko.. jatuh bersepai dijalan raya...SADIS ya amat...disamping lekuk2 kat housingnya, memory card yang selama neh never aku bukak keluar... tersembul keluar... perkataan yang terkeluar hanyalah @#%$...untuk diri sendiri yer... bukan tuk sesiapa...



~~my kiko~~

kiko cedera ringan... cek2 kamera...ok babeyh...sekali.. button 5 langsung takleh tekan..teruskan niat membeli topup.. memecut manja dan akhirnya....dapat la wat panggilan...

kelasku hari itu pukul 8.. kali neh aku lebih prepare n berjalan kaki ke dewan kuliah di Sains Nuklear yer.. Pas je kelas habis.. terus hati gelisah...meronta-ronta...nak betolkan hp...sempat la round2 fst.. SELAMAT ULANG TAHUN KE-10 fakulti ku!!...


~~ni la dier~~

tak pi pon.. terus g bukit bintang coz kat sitew ade pusat servis SE. Nuar bersama menemaniku. Sampai disana, pusat servisnya dah tutop, try tanya penjual SE kat booth.. Katanya rm150.. MAHAL sangat!!..

Terus menuju ke lowyat.. First tyme aku ke mari.. dalam pikiran ku, tempat neh like pasar jual laptop.. tapi rupanya memang besh.. Kat cni pas tawar menawar, aku repair kiko dalam rm 70 dan siap full screen protector rm 90 semua sekali.. lega.. selain kiko dibetolkan, aku beli:



~~pinky rattus~~

semua sekali= rm 106 melesap...

haha, then merayap bukit bintang...g pavilion.. sasaran..food court.. makan makanan chinesse

mavelos sgt makanan sini... murah plaks tu...


~~mee aku makan~~



~~ayam n itik marvelos~~



~~dumpling sedap sgt~~


~~sup wajib hirup~~



~~dessert~~



~~icy lemon sugar cane~~

pavilion dalam persedian menyambut tahun baru cina




~~lembu ape tu???~~


Malamnya, aku pergi ke library... penat sungguh perjalanan..
wish la kat manja sempena 50000 km aku memandunya..
i luv u manja...



wasalam:



~~da penat.lalalala~~



19 comments:

oyen said...

mouse PINK jugek!!!

*aish*

alhaqimi said...

oyen :
haha...wekss

NahWaL said...

wah makan tak hengat banyak tol.huhu

alhaqimi said...

nahwal:

tu la akibat berdiet panas2 tahi ayam!!

Ad Rifza said...

Wah nak repair hp banyak lak abeh kan..hehe...
Baru je gi Pavillion baru2 ni..Firsttime gi sbb mmg dh banyak kali turun Kl tapi tak sampai.Akhirnya dah sampai sempat tgok wayang lagi ..hehe..

bigisbeautiful said...

ish2.. niat di hati betolkan enset bnyak sgt jalnnya..
patutlah balik dah petang..
eh kiko namanya??
salam kenal 2 kiko, pink jugak hahaha..
kete, enset sampai ke mouse dah ada nama!!
TUANnya tak nak bg nama lain ker???

alhaqimi said...

ad :

besh jalan kat ctew, tp tak berduit susah gak... tggu la dah keje kan...lamanya ag!!

alhaqimi said...

bigisbeautiful :

mestila ada nama... semua ada...nak kenal lagi dgan lain2... TGGU!!

ejan said...

hahaha..2 la ko..ske wat jht kt org..kn da kne diri sendiri..hahhaha

alhaqimi said...

ejan:

cais ko ejan... aku neh baik taw... cuma nakal ganaz tahap teddy bear comey... muhahahahaha

DrSam said...

memang low yatt dan Imbi plaza macam pasar malam barangan elektronik dan komputer. saya selalu ke situ apabila ingin membeli barangan tersebut.

Erieq said...

banyak nyer makan.,haku pun pakai k810i jugak.,tapi aku dah modify laa huhuhu

Inah said...

ayyaks..mouse kaler pink??hohoh :P

alhaqimi said...

DrSam :

hmm, tp besh la p low yatt... suka tawar menawar.. tp susah nak dapat... huhu..

Erieq :

dah modified ek... bleyh tak nak tgok.. aku sayang sayang kiko aku neh.. pemberian mama la katakan..

Makan banyak.. sebab diet taw... sekali makan.. pastu excercise jalan2...

inah :
pink simbol keberanian... tiba masanya lelaki diketengahkan dr stigma pink..wahahaha...

nnt bul pakai baju pink : jenama polo santa barbara.. :P

Shafie said...

sempat gak terjah pavilion ek..
baru sekali p ctu...
luas amat..huhu...

la..hp kna repair ke..
bunyi cm cedera prh tu..

pape lowyat mmg tmpt utk beli n repair gadget2 tu..

wow..semua de nama2 ek..menarik..hehe

p/s: stdy mana ek?

lea said...

comey nye panggil phone die kiko..
hehe...

mouse tue comey laa...
=)

alhaqimi said...

shafie:

haha.. first tyme merayap kat ctew.. besh la gak..

now study kat ukm bangi..

lea:

haha.. kiko.. ader banyak ag... cuma belum reveal jer lagi..

nak pinky rattus g la bli kat lowyat.. rm16 siap ader waranty setahun ag.. haha

MsRahah said...

u remind me of

1] i need a new mouse -cordless mouse to be exact

2] i need to eat

3] i badly need a day out from the flat screen

hahahaha

happy Sunday!

alhaqimi said...

msrahah :

haha... mcm reminder plak...

beli jgn tak beli mouse tue... tp yg cordless tak elok la.. mahal plak... dah dua kali beli...

makan jgn tak makan... sentap makanan yang paling besh untuk kebulur hari esok dan lusanya...

hangout jgn tak hangout... g la jejalan... kesian flat screen tu... jemu tgok muka msrahah je.. ahaks... lariksss...