Monday, January 19, 2009

mulai hariku!

salam,

dah dua minggu (lebih kurang) minggu kuliah berlalu.. minggu neh pula minggu sebelum cuti mid semester akibat CNY.

Masa makin rancak berlalu (betul ke ayat neh). Namun bul masih rasakan ada sesuatu yang masih tak jelas tentang arah dan tujuan semester ini....

bukan tidak tahu perkara yang patut dilakukan... cuma tidak tahu dimana, bagaimana hendak memulakannya.

bertangguh??
ada masa nya memang suka bertangguh.. contoh: nota kuliah... bul bertangguh dalam membuat review notes kuliah.. tak baca balik, tak rujuk buku, tak buat salinan soft copy my own notes!! geram gak sebabnya, dalam kepala tak ada apa-apa yang dapat dingat.. tapi satu pencapaian kali neh nota kuliah yang disalin tak bersepah2 dah...

azam!
saat ini, minit ini, jam ini, hari ini, minggu ini dan waktu-waktu mendatang, Bul mahu berubah. Mampu berdikari hadapi situasi genting.. paling penting berjuang habis-habisan untuk grad tahun neh... bukan nak kata diri pemalas, cuma usahanya kurang (haha: kepada pakmakcik yang kata gtew: bul dah p library taw start 2nd week aritew baca jurnal)


apa pun yang berlaku, bul tetap akan mulakan hari ini!! mengharapkan yang terbaik dengan Usaha!!...

perkara yang nak dibuat hari ini
  • bangun tido (sudah)
  • baca blog (sudah dan sedang)
  • basuh pakaian dan jemur by hand taw (sudah)
  • basuh comforter (ngee, x larat pakai tangan)
  • cari maklumat pasal tokoh plants domesticated (belum dan akan)
  • sarapan + lunch = brunch (oat n cereal (maybe)) (belum)
  • tesis bab satu (sedang dan akan)
  • kelas pengurusan sumber genetik (pasti pergi)
  • senaman : jogging sambil melalak ( mungkin) oyen jum!!!
  • aktiviti malam : nak copy jurnal... dah 3 hari tertangguh sebabnya... mesin photocopy satu je... yang dua lagi mahal giler...
  • kalau lapa makan la nnt...
  • xtvt tak termasuk keperluan hakiki manusia....
hmmm, senang gini kan... jelas arah dan tujuannya...

akhir kata :

wasalam....

to kak inah di australia sane... bul bukan setakat ada pinky rattus.. bul ada baju ag... masyuk pakai ngan kaler cokelat.. hahaha


15 comments:

DzuLagiL said...

study jgn x study!

Dakjaat™ said...

jarang ada kan lelaki yang nak pakai baju kaler merah jambu .. lain la kalau lelaki tu muka tak jambu tapi pakai gak pakaian merah jambu memang jambu expired dah .. wakakakakka!

ab geldofg said...

slmat bcuti bro

Erieq said...

jangan ponteng SEKOLAH tau.,huhuhu :P

oyen said...

ayoh!

berbeskal sambil melalak cambest jugak.

ahaks.

alhaqimi said...

dzulagil

baek!!

dakjaat :

semua orang ada hak nak pilih warna... lagi dahsat kalau pakai yang transparent... ayaks...larikss

ab geldofg

yer2... next weeks lor cuti

erieq:

haha... ponteng skola dah selalu buat... ponteng kuliah jarang plaks.. :P

oyen:

set!!! tapi kene tgok schedule aku lu... ngat nak amek sorg pr la..:P

bigisbeautiful said...

ehm rancanagn hidup yg dah tersusun rapih..
jangan tak di buat dah!!!

alhaqimi said...

bigisbeautiful :

insyaALLAH.... kalau tak da masalah bakal diberezz kan

Fish said...

pakaian dalam mesti ada yang pinky jugak....kekekekekekeek

alhaqimi said...

fish :

i wish...hahaha

Shafie said...

ko pon cuti mid break CNY t ek..
balik mana?

setiap sem mmg ade cabaran..
kna gigih selalu :D

alhaqimi said...

shafie :

yups... mesti la... balik rawang maybe atau senawang... hmm..

baru td dpt balik proposal...sadis!!

axim said...

memang mashuk sangat Pink ngan Kaler Coklat!!

Erieq said...

lebih kurang la tu bul.,time study kat kolej dulu.,memba2 yg dah keja selalu ckp macam tu.,sebab bagi dorang sama jer sekolah dgn kuliah.,kedua2nyer tempat belaja.,tensen jerrrr aku dengar huhuhu :P

MsRahah said...

final sem ; thesis ; academic writing and what not mmg buat org tension bul bul hahah

BUT along the way we learn so much about being independent i guess:P

all the best!

hope u bounce back after the CNY break~

have a great Wednesday!!!