Wednesday, February 11, 2009

kesibukan HaRi bULBul


salam,

penatnya: tak sihat dan tak dak mood.. tp bersyukur bul masih dapat meneruskan perjalanan hidup neh. Semalam bul muntah-muntah. sendrik cari pasal skip brekpas n lunch. Yup!! I'm on Diet. Banyak reasons nya. Tp hal neh disebabkan beberapa masalah yang membuatkan bul lupa nak makan.. tak pela.. bul uruskan hal tuh!

kritikal: eksperimen tesis masih belum bermula!! Due date akhir bulan empat, kalau tak silap la. Thanks kat super women kakak-kakak master yang AKU hargai sangat2. Kak Ina n Fizah. Petang neh masok lab nak kisar herbs guna mechanical grinder! xsabar=P

Seronok: dah dua kali kelas renang bul ikot. Petang neh lagi sekali. Alhamdulillah, dah bley la skit2. Memang minat sangat nak berenang. Kalaw berenang leh lupa sumer benda. Lupa makan, lupa masalah, lupa mandi...huhu ayaks...thanx my frens: Keri, Fir and Zur...korang banyak ajaq aku!!

Kesungguhan: Tinggal beberapa bulan nak hantar borang masok kolej UniKL- RCMP. Cita-cita ku di sana! tak lebey bul katakan..hati bul dah berada nak belajar di sana. Dah mula baca buku-buku berkaitan dan semak kembali subjek-subjek lepas. Cuma tak leh nak all out sebab kehidupan pelajar tahun akhir amat la melekakan.. teringin sangat nak ada kenalan dr kolej neh! Nak berkenalan dengan semua yang berhati waja menimba ilmu melengkapkan diri berkhidmat demi manusia atas nama kemanusiaan!!

dah la...malas nak merepek2.. petang neh bul ada lab ngan latihan swimming... AMin

wasalam

~~aim the goal!!~~

10 comments:

penjenayah.merah.jambu. said...

swimming?
wah...jgn lupe bwak payung!eh..pelampung..
hikhik..
tag tu tunggu free eah..
:)

zairi said...

kalau hari2 swimming,x payah lagi nak diet.tu dah all-out punya senaman.pe2 hal, good luck.

DrSam said...

aktiviti berenang selepas mengharungi hari-hari yang sibuk boleh menjadi terapi juga.

selamat menyiapkan tesis.

ab geldofg said...

krim salam kt salah satu tu hehehehe

~BlueApple~ said...

dapat dua orang skali ...
can i ask one? ha ha ha

DrsalamBEST said...

all the best for final yr rite?

bnyk sggh keje ye. huhu

BTW,
make sure mentally prepared b4 msk RCMP.
Tersangatlah bnyk pengorbanan + ketensenan menjadi seorg pelajar perubatan. huhu.
But, it's fun..

alhaqimi said...

PMJ (penjenayah merah jambu):

baek: buat bila anda sedang lapang, kalo tgh drive..xccident tgung sendrik!

zairi:
hai zairi, salam perkenalan.
hmm- tak swimming ari2 pon...baru nak berlatih!. susah gak!


DrSam:
hmm, lama menyepi Dr? mmg sgt2 terapi yg menyegarkan...
doakan bul dapat siapkan tesis!

abgeldofg:
yang maner satu abg oi!...

blueapple:
hmm, satu dah berpunya. yang satu lagi masih menunggu!
Sedap tak jus apple biru??

DrSalamBest:
hmm, thanx my fren!
harap semuanya berjalan lancar! critical sgt2 rite now.. selamat bercuti.. nnt leh la tanya soalan interview nak masok kolej!!

nadya said...

so afta this bulbul na smbung master kat unikl?

alhaqimi said...

nadya:

nope- Degree lagi!

fndrocka said...

salam terjun singgah..jom tukar2 link