Sunday, March 29, 2009

tertekan!!!

salam,

n3 ni khas untuk pencinta alam sekitar sahaja yer!!
bukan nak cerita pasal Earth hour yang lebih kepada publisiti dan ikutan kepada sesetengah orang.

---fullstop--- no komen!! dan bumi masih terancam oleh kita semua hari ini!!

semalam, tepat jam 12 tengah hari.
26 orang pelajar zoologi (biologi) bergerak ke zoo melaka untuk subjek kelakuan haiwan. dah tak de makna nak melapor macam tutt...................

haha.. sampai sana dalam pukul 2 lebih. Dari waktu tu sampai pukul 6 petang, kami kena buat cerapan kelakuan. Aku dan kumpulan memilih harimau malaya! kenapa??? sebabnya, en rimau tu tido!!! so xyah la buat cerapan banyak2.. hahaha.. tapi kitaorang buat la cerapan imbasan kat buaya, burung enggang, mandrill, chimpanzi dan lain-lain.

hmm, saje je la bgtaw. Haiwan ni semua nampak berada dalam keadaan tertekan dan dah tak dapat keadaan kehidupannya yang dahulu.
- kadang kecil.
- sanitasi kurang.
- diet??

kebanyakan haiwan kurus, nampak tak bermaya. mungkin kita perlukan zoo yang baru? mati la, tibe2 cakap mcm menteri! Portfolio : ??


~cabin crew~ haha, penjaga keselamatan semua dak2 nie!!


~motif~savannah la sangat.. perhatikan zebra yang telah mengalami anoreksia!!


~beremdam~ panas la kat zoo, walaupun banyak pokok!


~hot~ ni la sebabnya panas, sebab budak tgh tue...ala yang baju itam ngan topi tu!!



~daging~ haha, fully protected yer!


~zirafah~ ada dua ekor je..


~emu~ malas nak amek gambar burung unta...buruk sgt dah rupanya


~wow~


~ops~ sun bath yang tak sekata!!


~pengkritik~ haha


~finalis~ ni la yg kita org kritik!!


~haha~


~super scandalos~ ni Ade la... student dr Indonesia!


~lapa~ kfc kat jusco melaka...ala yg lama punya jusco!

~~~~~~~~~~~
pas tu, pukul 8 masok balik zoo.. sampai kul 10..

PENAT+PENING yang TERUK!!

meleleh air mata kat dalam bus!! damnn!!!

gambar zoo malam takder, sbb gelap n tak leh pasang flash!

k, adios... mau mandi!






8 comments:

DrSam said...

Nampak seperti tidak terurus dan kurang penjagaan zoo tersebut. Haiwan pun kurang memberangsangkan.

penjenayah.merah.jambu. said...

zoo melaka eah..
lame dah bertaun2 dah tak masuk even dok kat sane..
haish..teruknye rupe,ceh mcm dulu tak teruk..ehehe..
kesian kan binatang2 tu..
ala manusia,kalau dah name binatang,dilayannya macam binatang jugak..
tapi tak leyh bla si zebra tu..siyes nmpak kudut je..
peleknya..npe jadi ceni aa..
nak kene g lawat ni..ceh,macam kite pulak yb..muahahaha

idazafri kamil said...

zebra tu bukan aneroksia.
dia memang ratu kebaya kat kpg dia dulu.so kena la slim.

pal7 said...

seronok dia bejalan2 jumpe "kwn"..hehehe..

jgn mara..gurau2..

Ad Rifza said...

Kenapa kimi tak bergambar naik badak sumbu itu?..haha..nanti ada yg kena sondol....kih3x..
Perlu dibangunkan zoo tu dan buatkan suatu tempat macam habitat asal..hehe..apa2 aje..

:: Cikgu Wiween :: said...

waaahh beshnya haqimi pi zoo. kak ween lama betol da x berjalan ke zoo. windu pulak rsanya pd tiger2 sekalian. gagaga

Fly said...

salam, lama tul x gi zoo. Kesian tengok haiwan di zoo dan kesal jika pengurusan dari pihak zoo hanya ala kadar sahaja

a.b geldofg said...

aku sorg pcinta bumi......rasa aku zoo melaka memang bst kalau dbandingkan dgn zoo negara