Monday, August 31, 2009

mak selalu berpesan...

salam...

mak selalu berpesan. buat baik berpada-pada...buat jahat jangan sekali.
disebabkan otak yang semakin menepu ngan nota-nota sekarang ni, aku berniat untuk menceritakan pasal cerita lama...(perhimpunan Perdana : Persatuan Perubatan Islam Malaysia- Student chapter). cerita first activiti bersama ngan kolej di 'chenta'
(nak elakkan ukm kecik hati)..haha..

sepanjang 3 hari activiti ni, macam-macam program la..tapi program masuk gua dan khidmat masyarakat la yang besh..tak dilupakan activiti naik cameron highland. Ni kali pertama sejak aku akil baligh menjejakkan kaki di tanah tinggi ni..hehe.

tak larat mengarang panjang-panjang. layan sudeyh! ( bg yang ada masalah kekejangan usus dan lemak berlipat, disaran kan agar tak tenung gambar lama-lama.....larikss)



resort kat padang rengas amatla berhabuk. aku lelap lambat...bangun plak awal. paling best mandi air sungai, tp dalam kolah la. hehe..water wars!!


ni pulak bro shafiq. studnt CUCMS.. paling mengancam dier punya kamera la.. haha...nice to know u!

ni acara rekreasi...masuk gua...first tyme..agak best la...walaupon banyak kali jatuh cam nangke busuk...sorry pada kumpulan belakang aku...akibat gaya seksi aku jatuh korang lambat..ayaks...mati la kne tembak! (waaa.. rindu baju camel ijau tu...tertinggal kat resort..hehe skali ngan b---r..lalala)


heppy dapat lepas gua walaupon dah near maghrib..ingat kata-kata raj (senior phase 2) waktu kene lift aku kat celah b4 nak kuar..ayooo! (abaikan ape yang anda nampak...kamera trick je tue...)


hehehe...action kamen...beam..beam...beam

aku ngan dak botak...hahaha..tak taw waktu pe ni...mybe ngah makan bbq...lapa!!!

keesokan harinya adalah program khidmat masyarakat..aku kene join station check blood pressure.. my mentor is en salam (i'm afraid to publish ur picture..takot takde restu) ..tenkiu2...dapat gak belajar sumetin...selain aku merayau-rayau..


botak poyo...padahal aching2 je


bahgia adik2 ku


guess whose the comeist one??!!


pendekar sopan santun


cpr after been molest...ayaksss...lariiii


wit my buddy...saudara asif!!

abes je...packing...terus nak gerak ke cameron highland dr padang rengas...scary ar jalan g cameron!! layan jela kat cameron ni...


sebahagian bunga


ni student dari manipal melaka


ni student phase 1a dr RCMP


muka before nak makan...lapaaaaaaaaa


depa tgh main mainan kat atas...kiteorang lari...perut kenyang ...senang hati...maka banyak la setan menggoda!


lompat!!


haish...dak botak ni tak fotogenik betoi


basuh tangan kat sungai ke??..jgn longkang sudah...kesian bad jd watak xtra


hehe..jgn jeles


haha...



lalalala...

apepon yang telah terjadi...banyak aku pelajari dalam trip ni...paling penting ukhwah antara kita lebih rapat..k la...nak study lu...exam semakin hampir...harap dapat yang terbaik kali ni!!! aminnn


wasalam.












Wednesday, August 26, 2009

dan pabila bunga ros mula layu....

ku persembahkan sesuatu kepada mu























wasalam

Friday, August 7, 2009

bulatkan hati

salam,

akhirnya- end of the hectic week for the Foundations of Medical Sciences (FOMs).. perhaps!

so next week i will hv holiday!! OMG...OMG... seminggu cuti weyh.. tapi aku dah bulatkan hati nak join program PPIM (7-10 ogos) yang detailnya akan aku post kan kemudian...

bulatkan kan hati?? pandai-pandai je aku nak berbahasa.. tapi macam pernah dengar je pasal benda ni. Mungkin aku salah, tapi aku memang pernah dengar pasal bulatkan hati. (almaklumla, o-level malay lang= bahasa tamil for dummies) hehehe...

ape shj la aku nak kena bantai pas ni... tapi aku bulatkan hati tetap nak hantar n3 ni...

macam2 yang terjadi.. kalau aku tak bulatkan hati...mungkin aku lebih merana... tersekxa...
tapi aku bulatkan juga hati untuk terus bersungguh-sungguh menggunakan ruang yang ada bagi meletakkan aku pada kawasan yang selamat.!!

aku sangat selesa sekarang... ada rakanku yang tahu ape matlamat hidupku..mungkin sorang sahaja...dan mungkin dier tak pernah baca blog aku... hehehe..

tapi sebenarnya, aku setiasa bulatkan hati untuk mencari zon selamat itu..dalam apa juga keadaan.. sebab aku takot akan kehilangan.. mungkin aku trauma dengan kehilangan...dan aku ta' mahu merasa kehilangan yang semestinya aku telah lalui...

apabila telah bulatkan hati...mula pula episod pengorbanan. Fullstop.. takkan ada penjelasan!




kalau la semangat dan kecekalan aku bulat macam artery ni...pasti aku dah jd yb menjelang umur aku 25 tahun..hehehe..

hargai apa yang ada...kerana apa yang ada adalah jiwa kita yang pernah membangkitkan memori yang terindah...

so,
bulatkan hati= tekad, cekal,tabah :)

wasalam...doakan pejalanan ku harini

Thursday, August 6, 2009

saya ta' siap sempurna

salam....

manusia ta' diciptakan sempurna kan..kan...kannnnn

saya pon ta' sempurna... dan takkan ada benda yang sempurna selain ALLAH!!

saya penat semalam... jadinya I'm not a perfect person!

tapi saya akan tetap berusaha mendapatkan pencapaian yang sempurna...

tapi tutor biochem ni tak siap--- jadinya saya masih jauh dari sempurna yang saya idamkan...

saya..... saya....saya...


(hehehehe....ni alasan nak bagi kat dr kang... enzymology... nape aku kureng paham ek!! tibe2 teringat burger...kimi dah gilo!!!

bye,,, nak g kolej...wasalam

Tuesday, August 4, 2009

saya mahu tidur

salam

penat sungguh rasanya, walhal kelas tak padat pon hari... tapi saya berjaga malam untuk membaca buku semalam.. dengan bantuan kopi, saya tak mampu tidur hingga ke pagi..

hari ni saya ada dua kelas sahaja... tak termasuk kelas agama islam dan tayangan transformer... esok saya bakal ada jadual yang amat padat bermula dari pukul 8 pagi hingga 5petang... saya perlu bersedia...sangat bersedia.. dan saya sangat-sangat ingin berjaya...

rasa nak pengsan bila tak cukup tidor.. kalau dapat masej istimewa mesti bertenaga balik...huhu...

tak sabar nak pergi padang rengas ngan cameron highlands... nak buat khidmat masyarakat dan belajar teknik asas perubatan...hahaha

k la, wasalam... nak lelap seketika....