Tuesday, May 24, 2011

penat

hari ni kelas aku mcm biasa...cuma dr azri neurosurgeon cancel kelas... syukur gak la, sbb dapat aku siapkan tutorial microb. habis je buat tutorial..aku settle kan few urusan then terus ke wad surgery hospital..

owh arini aku tekad nak clerk case AUR (acute urinary retention) balik. Nekad nak betulkan kesilapan semalam. akhirnya jumpa sorg pakcik. memang friendly gler... siap nak jodohkan kawan aku lagi ngan anak dier...haha.. kes pakcik ni AUR dengan kencing berdarah (hematuria). kes yang menarik...sah la aku guna skill aku dapat semalam buat history taking...

abis je buat history taking, dtg sorg HO ni nak pasang urinary catheter. Owh, ngilu rasanya negok benda tue masuk kat situ...alaaa..kat situ...rasa nak guling2 je tgok....ishk3...kesian gak tgok paksik... tp takpe la pakcik, sakit2 pon...tp dpat pegang tgan kawan saya kannn....haha

habis je clerk, aku balik kolej...before dat kawan aku, D belanja waffle...yaaaaww...rezeki...tp yg pelik aku xabes makan...masam giler kot jem dier... terus la balik...makan nasik ayam...tp satu jer...=D... arini naseb tak baik...nak tgok pinky!!! salah aku gak...lambat sgt naik...haha

abes je kelas tutorial...aku buat revision skit pasal physical examination untuk acute appendicitis.. then dalam kul 4 g la wad, clerk sorg pt... habis2 je dah kul 6.. ehhemm...berita gembira hari ni! mak aku dtg! yeayyy...

lately ni aku senang hati...aku dah banyak berubah... suka bergurau...suka senyum...suka tegur orang... kadang gurau aku ngan kawan2 memang melampau, tp aku sllu je pk baik...orang kata mulut jahat, tapi hati syahdu k! haha... lantak la org nak pk ape...aku buat ni pon demi kebaikan diri gak...


p/s: sekarang ni aku tgok dr2 kat hospital ni muka masam jer...tgok pt macam tgok binatang lam skrg...hopefully aku xjd mcm ni... doctor senyum la skit...
p/s: makcik, esok masak nasik ayam lebey! haha


k la...nak ZZzzzZZZ...jap ag bru study...ahhhh

wasalam


2 comments:

salamBEST said...

waa. rajinnye. clerk saje2. hehe.

All the best!

Ahha. later on u will know.
kenape HO muke masam. Senyum Senyum :)

Afir said...

muka ko kan manis sentiasa..ahhahah..
senyum slalu..