Monday, May 23, 2011

wad 2A

salam~

hari yang bermula dengan ceria, eksposisi dengan kekecewaan , klimaks dengan kerisauan dan pengakhiran dengan ketabahan!

Hari ni aku kene present satu kes: Acute urinary retention. Pergi clerked kes nya smlm (ahad), pakcik ni umur dah 87 tahun. Dtang ke hospital dengan aduan kesukaran nak buang air hingga menyebabkan kesakitan yang teruk. hurmm... sedih bila history taking aku dikatakan kosong... I'm sorry dato.. a lot of things masih kena saya baca.. when deals with patients yang ada masalah buang air kecil ni.. main fokus harus kepada masalah buang air dan bukan masalah kesakitan. its totally different when we clerk a patient yg dtg mengadu sakit pada abdomen mereka (perut).

Bila Dato start pandang semacam, aku dah kelu...kecewa sgt2... the whole night prepared, but at the end...aku buat benda ni jadi buruk sgt! harap2 la benda ni tak berlaku lagi... takpela... aku bukan student yang bijak sgt pon... tapi aku cube nak jadi bijak.. niat aku nak jadi dr yang bagus..

InsyaAllah dalam usia tiga tahun ag...harap aku makin matang.. matang dalam setiap urusan.. umur pon dah 24 tahun.. ada yang aku mula matangkan, ada yang belum.... tapi bangga sekejap ngan diri sendiri.. now dah mula leh senyum kat semua orang.. hatta jaga kat kolej pon aku bg salam... ni kan pulak pt, nurse and dr kat hospital... senyum meleret2.. senyum kan sedekah.. tak baik jadi sombong..

anyway, minggu ni aku akan di uji ag... forensic medicine... aku mmg tak ske benda autopsi ni... memang seram sejuk la...tp, dah giliran...kena la tabah...


p/s: hahahaha... td aku ada jumpa sorg mamat ni... dok ngajar students dier... muka ganas... tapi hati baik katanya! gud luck sir... wish i can learn something from u!

2 comments:

jerry maguire, jr. said...

and whos dat garang one? haha

alhaqimi said...

xtaw...xtaw...tp kalo kimi student dier....habislaaa...student lagi garang...leh?