Tuesday, July 12, 2011

doctor wannabe

salam!

Kisah 1
dulu waktu mula2 dulu...
Hati ini punya cinta dan cita yang besar sangat!
budak pandai yang bengong add maths and tak suke dok asrama (tp pk2 balik, best gak Sains Seremban dulu)!
results SPM 2004 kuar...menangis belakang blok...target lari maa..dr aim 9A's...merudum jadi 6A's...
Menangis sebab takut tak dapat jadi student medic... ( malu plak pk2....dah la ustaz nampak aku nages belakang blok!...ahhh)

Kisah 2
Kami Menjana Nilai dan Skor...
KMNS...setahun disini...pahit manis, suka duka...
H1P4...rindu korang semua...
dari aliran fizikal aku berpindah ke sains Hayat..
entah dimana silapnya...aku hanyut...
Maths juga masalah utama, kimia haru biru jadinya..bio? ermm
tp aku nak jadi medical students...Allah...
kecundang akhirnya...


Kisah 3

UKM destinasi yang nyata...
aku disini selama 3 tahun...
Alhamdulillah, agak manis di sini...
kembali memupuk minat yang disangka berkubur...
hari-hariku di sini hanya satu... untuk grad dengan jayanya...
Alhamdulillah... cerah nampaknya!

Kisah 4

Universiti Kuala Lumpur...
destinasi pilihan...
cubaan pertama aku gagal!
aku student rayuan... aku bukannya pandai
tapi tak pernah ada syarat dalam dunia perubatan...
untuk menjadi doktor kene pandai...
Usaha, minat, ikhlas..... insyaAllah!

di sini la aku! impian ku kini bukan nak menjadi medical student...
impian ku nak keluar dari kolej ini dengan gelaran Dr..
Allah, penat jangan nak kata...stress! jgn nak cerita...
tp ini realiti bagi semua doctor wannabe seperti ku jua!

good luck semua!

p/s: masih berfikir2 tentang sorang Ketua admin kolej yang tegur aku hari tue...

Ketua: awak nidah tahun akhir ker?
Aku: belum capt, baru tahun tiga..
ketua: owh, bape tahun lagi?
Aku: dalam 3 tahun lagi, insyaAllah..
Ketua: Lepas ni nak buat kepakaran ape..
Aku: erm...arrr...ermm...tak pk lagi la capt...
Ketua: nanti awak amek la kepakaran Family Medicine...laku bidang tue...adik saya pon jadi pakar bidanh tue..
Aku: insyaAllah capt... masih dalam perancangan...!

(ermm... masih terlalu awal nak pk, tp Tq capt...masih kene cube semua dulu... ENT macam menarik...tapi xtry tak taw lagi la kan... =P)

Sunday, July 10, 2011

i can't sleep tonight!

salam semua...
fuhh kiri, fuh kanan! dah lama aku xupdate blog..
berbagai benda harus di selesaikan.. student la katakan..
Alhamdulillah, semuanya siap dalam target masa yang ditetapkan! aminn
Selain multitasking punya paper work.. aku pon dah terabai dr pembelajaran bedside aku!
penat ada...letih toksah cerita...takde la nak mengeluh...ni aku yang pilih kann!

so sesiapa blogger yang termasuk hospital Ipoh ni...leh la roger2? (ade ke yg aku kenal)...
now posting medicine! so ada la kelibat badak merayau kat level 5, 7 ngan 8 yer... hahaa

so penjelasan dah diberi... korang pon datang2 la jenguk blog aku! xsalah kan...silatulrahimmmm!

malam ni susah plak aku nak tido...dah la weekdays pon aku bermasalah nak tido...lewat tido bangun awal! Terbaekkkk! susahkan orang type A ni:

jadinya mari muhasabah diri nape aku xleh nak lelap pagi2 ni:

  1. Mungkin sebab kelas basikal ngan aerobik buat aku masih segar!
  2. Aku rasa esok cuti, so wat pe nak tido lewat..
  3. mungkin sebab FB!
  4. WINDU PADAnya
  5. diet kot!
  6. aku teringin nak ada gaji!
  7. pk banyak sangat! (duit, berat badan, hatta kisah anjing nak lintas jalan pon aku still pk)

ohhh! dah mula menguap! ok...bye! jom tido!!!