Saturday, September 17, 2011

bergilir-gilir....owh tidakkkk!

salam

update sekijap...

hari ni bergilir-gilir dir@#*l...ooooohhh

otak ku laa...hehehe...

pathology>>>microbiology>>>parasitology

esok nak lepas coffee bean la...minum sambil berangan!

selamat malam semua!

10

salam

sedar tak sedar 10 hari je lagi nak exam...bergegar jantung ni...
so, bz la berevision itu dan ini..

aku exam dua hari jer...ada OSPE (practical) ngan OSCE (clinical)...
semuanya nnt aku kene jenguk 24 stations la...
nerbes ya amat...dah la kene rotation pertama...mudah-mudahan segalanya suksess!..

doakan aku ye semua!

Wednesday, September 14, 2011

24

Selamat Hari Lahir diriku...
24 tahun sudah meninggalkan rahim ibu yang tercinta..

terima kasih Allah atas nikmat yang tak terhingga...
tq so much mak n ayah...
dan sering kali hari ini jadi istimewa bersama kamu cinta setia..

seribu satu impian masih belum ku gapai..
masih bertanya dimana kejayaan yang aku sudah capai..
terima kasih kerana masih memberi aku ruang...

14 september 2011

Monday, September 12, 2011

sesi bedside satu eksperimen...waklu!

salam...

mood membaca tengah malam dan awal pagi buta...
nak reduce kan ereksi otak...buat la blog rotation...ehem2..
bace sini, robek sane...poke situ...ping sana....end up kat satu blog wartawan lah sgt! pitam..

serius la...mamat lu screw up mlm aku...
EMOSI la lu... hebat sgt la kata-kata mu...

dalam keadaan depress, memang manusia akan berkata ape sahaja...lebey2 if libatkan family sendiri. dalam entri ko memang ada yang bagus untuk diperbaiki bagi sistem hospital ni...tp dari segi lain plak...ko ni EGO, EMOSI!... ni la dia wartawan yg tulis jer lebey...

satu point yang aku amat tak tahan

katanya lah "Kenapa pihak hospital membawa pelajar perubatan ke katil pesakit TANPA keizinan waris malah turut menghalau suami untuk membenarkan siri belajar dilakukan? Adakah tujuan pesakit dimasukkan ke wad itu hanya untuk tujuan eksperimen?"....

aku medical students...rasa mual dah ngan statment cikai macam ni.. ok lah meh aku terangkan ape tugas kami sebagai pelajar perubatan...

kami tidak pernah melakukan apa-apa eksperimen terhadap pesakit. apa yang kami lakukan hanya bertanyakan soalan, berbincang dan melakukan sedikit pemeriksaan. Kami tidak pernah memulakan apa-apa sesi 'history taking' tanpa kebenaran pesakit.. dan sebarang ketidakselesaan yang terjadi sepanjang sesi 'bed side' akan meyebabkan sesi itu dihentikan serta merta.

yang menghairan kan, ramai dikalangan rakyat malaysia selalu menuduh pelajar perubatan ni penyemak dalam wad dan sebagainya.. itu lah perlunya mematuhi waktu melawat... sebagai orang luar dalam ilmu perubatan...banyak yang anda tak tahu...kadang2 prosedur percussion pon anda dah lihat sebagai sesuatu yang menyakitkan...sedangkan TIDAK...

percayala pada kami...kami tidak pernah nak menyusahkan sesiapa...kami mahukan ilmu, agar kami mampu membantu dimasa hadapan.. dan jangan lah emosi dalam berkata-kata...

p/s: kurang semangat dengan pemikiran negatif macam ni... since aku dan kawan clerk case febrile fits, now ngah membaca tentang meningitis yang boleh menyebabkan fits tersebut...down! ingat ko sorang je yang bagus bro...




Saturday, September 10, 2011

mengemis rindu

salam..

hari ni hari istimewa bagi aku... aku gembira!

since dari semalam dak2 ni bising ajak beraya ke situ dan ke mari...aku turut kan jua.
sedar tak sedar, diorang dah mula kata aku ni xreti nak berkawan.. semua benda pon xmau ikot..jadi aku turut kan juga.. mungkin bila aku dah tak de...maybe diorg taw aku ni mcm mane..

mula dengan rumah terbuka dekan... makanan sedap, pengisian pon bagus... enjoyed all food yg ado.. paling aku suka satay... tapi aku makan pon xdelah nak beriya sgt...almaklumlah...badan ni senang naik...settled

pastu g plak umah kawan di changkat jering! ummi masak spaghetti...sedap..aku suka...alhamdulillah.. tapi terkesan sikit hati ni... adik2 semua, bergurau berpada-pada... jgn terlalu over dan jangan terlalu plastik...kelak diri sendiri menanggung nanti.

then pas solat, aku gerak berasingan ngan kumpulan yg lain. aku g berjalan sekitar kuala kangsar... hari ni aku nyaris terlibat dalam kemalangan...dua kali...namun Alhamdulillah...selamat gak, Allah masih syg...

then otw balik, tersesat plak...adus...jauh jadinya perjalanan...dah tgh2 perjalanan baru terasa rugi tak guna GPS yg ada...aduss..


tp sepanjang perjalanan... aku teringat hati ku...
aku cuba cari peluang nak ada masa dengan nya...
mungkin masa tak sesuai, atau ruang tiada...aku faham...
selayaknya aku faham sebab dah sejauh ini perjalanan aku bersama...
mungkin satu hari nnti, aku juga tiada masa untuk melayan...seharusnya aku lebih faham...
aku rindu

Friday, September 9, 2011

hari istimewa!



hari istimewa...
nothing specials i could give to you!
selain ucapan dan doa terbaik untuk kamu!

Thursday, September 8, 2011

fahami diri sendiri

salam...

mungkin aku tengah stress sekarang...cepat bersedih...aku rasa terbeban...aku perlukan sokongan..terus mencari sokongan...mungkin akhirnya aku akan rebah...namun janjiku..aku pasti bangun semula...

kadang-kadang terasa diri tak diperlukan...
aku masih terus mengharapkan sesuatu yang terbaik untuk diri ku!

maaf

salam..

a big day! tinggal dua hari lagi...and aku xprepare pape pon...since aku memang xdapat nak bg pape! i'm sorry!

mulakan ngan mintak maaf dulu...sebab aku memang gni... setiap ape pon kalo leh xmau la susahkan org...tp kdg2 tersusahkan juga..


nak dijadikan cerita, bapak aku xcident hari raya ke-4 yang lalu...dengan kereta persona y pemandunya muda lagi lah.. baru lima tahun memandu.. kereta memang la banyak...dan my dad just mcm biasa memandu la...sebab kereta berderet2... tiba2, kat satu kawasan ni... masuk plak kereta persona ni ntah dari simpang mane...

disebabkan kereta memang berderet kat belakang, akan la ayah aku nak brek mengejut... mau berderet2 masuk bengkel keta kan... mau tak mau terpaksa la langgar... then bila turun kereta, ayah aku just cakap la...ape yg terjadi...n pemandu pihak sana banyak mendiamkan diri...

tibe2 bini si pemandu ni, punya kurang budi bahasanya...sound bapak aku.. dia kata "kereta pakcik kat belakang, now pakcik yg salah" dengan nada yang agak kureng la...dipendek kan cerita...kes tak settle luar, pas pihak yg satu tu tak mau... masuk balik dan akhirnya mereka kene saman ag...adusss...

tp, why larr xleh nak settle baik2...if dah taw salah...mengaku la salah...mintak la maaf...ni semua nak ikot ego masing2... maybe cerita ni, aku akan jadikan iktibar laa...supaya lebeh bersabar n senang nak ucapkan maaf!

p/s: leh ke aku sabar...if kene lokap atas sebab yg tak aku buat...n siap kene bantai ag?

Tuesday, September 6, 2011

hakikatnya!

salam

hakikatnya aku tiada apa2...

umur dah menginjak ke 24 tak lama lagi... tp aku kosong...xde pape nak dibanggakan...
ada yg seusia dengan ku dah berkerjaya...dah bergaji...dah berumah, dah berkahwin dan berumah tangga... aku, habuk pon tak daaakk...

kadang2 aku sedih sangat bila dibincang mengenai duit... orang kata duit tak boleh beli kebahagiaan... tp tanpa duit pon, xleh dapat bahagia! patotnya usia aku gini dah ke hulur2 duit kat mak ngan ayah.. bantu adik beradik... tp aku masih tak mampu...

sedih aku bila raya hari tu... terasa aku tak guna...hurmmm


tq pada yg setia dan faham dengan aku... sorry banyak susahkan awak!

p/s: temu janji dengan pakar ENT baik2 sahaja...merasa p buat hearing test...
p/s: maaf, jadual kelas kelam kabut sangat td!
p/s: mlsnya nak download pix

Monday, September 5, 2011

tiada semangat

salam...

penah xrasa hari yang hambar jer... rasa nak buat mcm2 tp satu pon xjalan... rasa buat ni xkne buat tu kena....

ni lah perasaan aku skarang... ntah mengapa pon aku tak taw... sedih gak la...sebab patot stamina nak exam makin membara... ada gak la mengadu pada yg aku percaya... mungkin dia sibuk jugak...jadi nak buat lagu mana...

nak dijadikan cerita, aku bermula dengan baik hari ni... terjaga pukul 4 pg...alhamdulillah...mandi kul 5.30 pagi...leh santai2...sambil2 bersiap...tepat jer kul 7.15 aku gerak ke kolej...Alhamdulillah jugak la...hari ni mood aku baik ngan kawan2...cuma ada sorg kawan ni jer aku angin...tak sihat katanya...tp hp xperlu la tutup kan..hahaha...

tp marah gak la, bila aku study td...ngantokssss ya aaaammaaaatttt! dah la aku kene sakit perut memulas2 dua kali...aduss! cabaran...cdgnya aku nak p bersenam malam ni...terpaksa la batal...badan lemau...esok jelaaa... ni bler nak g makan pon aku xtaw...aduss!

aku dah sedar puncanya masalah ni... aku xleh sunyi pas dah riuh rendah lama2 kat rumah...aku HOMESICK...shyett! need somebody utk bersembang... T.T

insyaAllah esok akan ada permulaan yg lebih baik! aminnn


Sunday, September 4, 2011

ipoh

salam,

masih mahu mengubat rasa.... tak tentu hala... penat dipaksa mata untuk lelap...tapi masih berkeras gak... nak buat camne... dah biasa duk kat rumah...skrg dah kena duk rumah sewa balik...

paling tak best... buku dah selerak depan mata... tinggal 2 minggu je ag nak exam... fuhhhhh! tarik napas panjang! tp bukak buku time ni pon... bkn ada guna pon...melayang2 fikiran... nak aje aku kuar umah...start enjin...g mcd...tunggu hari siang... dapat gak aku tengok manusia... hurmm tp wisau la pulak... td tgok berita...penjenayah samun still berkeliaran kat ipoh ni...adusssh!

neway! SELAMAT HARI RAYA SEMUA....maaf zahir dan batin...