Thursday, September 8, 2011

maaf

salam..

a big day! tinggal dua hari lagi...and aku xprepare pape pon...since aku memang xdapat nak bg pape! i'm sorry!

mulakan ngan mintak maaf dulu...sebab aku memang gni... setiap ape pon kalo leh xmau la susahkan org...tp kdg2 tersusahkan juga..


nak dijadikan cerita, bapak aku xcident hari raya ke-4 yang lalu...dengan kereta persona y pemandunya muda lagi lah.. baru lima tahun memandu.. kereta memang la banyak...dan my dad just mcm biasa memandu la...sebab kereta berderet2... tiba2, kat satu kawasan ni... masuk plak kereta persona ni ntah dari simpang mane...

disebabkan kereta memang berderet kat belakang, akan la ayah aku nak brek mengejut... mau berderet2 masuk bengkel keta kan... mau tak mau terpaksa la langgar... then bila turun kereta, ayah aku just cakap la...ape yg terjadi...n pemandu pihak sana banyak mendiamkan diri...

tibe2 bini si pemandu ni, punya kurang budi bahasanya...sound bapak aku.. dia kata "kereta pakcik kat belakang, now pakcik yg salah" dengan nada yang agak kureng la...dipendek kan cerita...kes tak settle luar, pas pihak yg satu tu tak mau... masuk balik dan akhirnya mereka kene saman ag...adusss...

tp, why larr xleh nak settle baik2...if dah taw salah...mengaku la salah...mintak la maaf...ni semua nak ikot ego masing2... maybe cerita ni, aku akan jadikan iktibar laa...supaya lebeh bersabar n senang nak ucapkan maaf!

p/s: leh ke aku sabar...if kene lokap atas sebab yg tak aku buat...n siap kene bantai ag?

0 comments: